۱۳۹۱ اردیبهشت ۱۹, سه‌شنبه

خودکشی سه تن درهلمند به دلیل کمبود حاصل کوکنار.

سه تن در ازباشنده گاتن ولسوالی نوزاد ولایت هلمند به خاطر فشارهای مالی که از ناحیه کمبود حاصلات تریاک بر آنها وارد شده بود، خودکشی کردند. کشت کوکنار در سال روان در افغانستان به دلیل آفت نباتی، آسیب دیده است.
دو تن از این افراد، پدر و مادری دهقانکار بودکه تهدید شده بودند اگر حاصلات تریاک کم باشد، صاحب زمین دختران شان را خواهند برد. آنها پیش از این که دختران شان را از پیش شان ببرند، خود را به دار آویختند. مشخص نشده است که این سه تن چه روزی خود کشی کرده اند، اما مقام ها می گویند این قضیه در روزهای اخیر صورت گرفته است.
داود احمدی، سخنگوی والی هلمند می گوید: "این دو تن پس از آن دست به خودکشی زدند که به خاطر کمبود در حاصلات زمین های تریاک کشت شده، از سوی مالک زمین تحت فشار قرار گرفتند". او تایید می کند که یک جوان دیگر نیز به خاطر کم شدن حاصلات زمین های تریاک کشت شده اش، خودکشی کرده است.
اين رويداد دو روز قبل درمناطق برنگ وماما كاريزولسوالى نوزاد رخ داده است .
محمد نعیم، همسایه زوجی که دست به خودکشی زده اند، می گوید این زن و مرد دهقان بودند و زمین هایی که در آنها کوکنار کشت کرده بودند از خودشان نبود: "مالک زمین از آنها مقدار زیادی پول طلب داشت و این زن و مرد را تهدید کرده بود که اگر نتوانند پولش را پس بدهند، دو دختر هشت و نه ساله شان را برای خود خواهد برد".
محمد نعیم اضافه می کند: "وقتی این زن مرد حاصلات تریاک خود را جمع کردند، بسیار کم شد و قرضداری آنان را پوره کرده نمی توانست. به خاطر همین، شب هنگام خودشان را در خانه دار زدند".
سخنگوی والی هلمند اگر چه این رویداد را تایید می کند اما می گوید تحقیقات پولیس در زمینه چگونگی مرگ آنان جریان دارد.
همچنان جوان دیگر که دست به خودکشی زده است، قرار بود امسال با نامزدش عروسی کند. گفته می شود دلیل خودکشی این جوان نیز این بوده که نمی توانست با حاصل کمی که از زمین های تریاک خود برداشته بود، هزینه های گزاف عروسی اش را تکمیل کند.
به گفته جان محمد زمین داد در هلمند امسال زمین های تریاک کشت شده  در هلمند حاصل خوبی ندارند. امسال آفت طبیعی که یک نوع حشره است، در زمین های تریاک پیدا شده و باعث شده است که تریاک شیره ندهد". وی می افزاید مردم امسال نسبت به سال های قبل تریاک کمتری برداشت کرده اند و ضرر زیادی را متقبل شده اند.
در مناطق جنوب افغانستان قاچاقچیان مواد مخدر پیش از برداشت حاصلات کوکنار پول پرداخت می کنند. دهقانانی که نتوانند مقدار تریاک پیش فروش شده را تهیه کنند، غالباً با مشکل رو به رو می شوند.
به نقل از گزارش دویچه وله (‌صدای المان )ولایت هلمند  عمده ترین منطقه تولید تریاک و هروین در افغانستان وجهان است. تازه ترین بررسی ها نشان می دهد امسال 50000 هکتار زمین در این ولایت نسبت به سال های قبل بیشتر کوکنار کشت شده است.

هیچ نظری موجود نیست: