۱۳۹۷ مرداد ۲۳, سه‌شنبه

۱۱۹ باب مکاتب هنوز در ولایت هلمند مسدود اند.




مسئولین معارف در ولایت هلمند از بزرگان قومی میخواهند که در بازگشایی مکاتب مسدود با آنها کمک کنند.
این بزرگان قومی هلمند که وعده همکاری با کارمندان معارف را میدهند خود به سبب نا امنیها از ولسوالیهای شان به لشکرگاه آمدهاند و برگشت‌شان نامعلوم است.
ریاست معارف هلمند در یک جرگه عمومی شماری از بزرگان قومی، عالمان دینی و فعالین مدنی را از نقاط مختلف این ولایت جمع کرده تا در مورد بازگشایی مکاتب مسدود در نقاط مختلف این ولایت با آنها مشوره کند.
از اثر مسدود بودن مکاتب در هلمند حدود بیشتر ازصد هزار طفل درین ولایت از نعمت درس و تعلیم بی بهرهاند.
با اینکه ریاست معارف هلمند می گوید که برای شاگردان در سراسر این ولایت صنوف محلی را ایجاد نموده اند اما یک تعداد بزرگان محل میگویند که این تعداد صنوف صرف بروی کاغذ وجود دارد نه درعمل.
به گفته انان ریاست معارف حدودا ۱۰ تن معلمین اناث را با معاش هزار دلاری برای اموزش دختران به ولسوالیهای ناوه در بخش GPE گماشته اند، اما بجای  دختران مصروف تدریس به بچه ها اند.
گفته میشود از اثر مسدود بودن مکاتب در هلمند حدود صد هزار طفل درین ولایت از نعمت درس و تعلیم بی‌بهرهاند.
بر اساس ارقامی که ریاست معارف ولایت هلمند در دسترس رسانهها قرار دادهاست، از جمله ۴۰۲ باب مکتب موجود در هلمند ۱۱۹ آن مسدود اند.
گفته میشود که مخالفین مسلح دولت نیز با منسوبین معارف مشکل ندارند و از فعالیت مکاتب نیز خودشان نظارت میکنند.
اما محمد داود شاه صفاری رئیس معارف هلمند میگوید طالبان مسلح در بخش نظارت یا فعالیت این مکاتب با آنها مخالفت ندارند.
وی افزود:
"ما با مخالفین دولت به این توافق رسیدهایم که آنها با معارف کدام مشکلی ندارند یعنی کارمندان و مسئولین معارف هر وقتی که بخواهند میتوانند آنجا بروند، بررسی کنند و گزارشهای شان را بیاورند."
عدم موجودیت کتب کافی درسی، معلمین مسلکی و ترس مردم از نا امنیها نیز مشکلاتی اند که ریاست معارف هلمند با آنها مواجهاست.
براساس گزارش تازه کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل، در نتیجه عدم دسترسی به خدمات صحی و سایر نیازمندی های اولیه و همچنان ازدواج های قبل از وقت، سالانه در افغانستان 25 هزار زن در هنگام ولادت زندگی خود را از دست می دهند.

به اساس این گزارش، در سراسر افغانستان تنها 23 درصد مردم با آب آشامیدنی صحی دست رسی دارند، 24 درصد افغانهای زیر سن 15 سال قادر به خواندن و نوشتن هستند و 30 درصد شاگردان مکاتب مصروف کار و یگانه منبع درآمد خانواده های خود هستند.

فقر درافغانستان

دفتر کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد می گوید که با سرازیر شدن نزدیک به 35 میلیارد دالر مساعدت جامعه جهانی طی هشت سال اخیر در افغانستان، هنوز یک سوم نفوس این کشور در زیر خط فقر قرار دارند.

نورا نایلند، نماینده کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل در کنفرانس خبری امروز در کابل با ارائه ی گزارش این سازمان، گفت فساد، تبعیض، معافیت، سوء استفاده از قدرت و درگیری ها از عوامل عمده تشدید فقر در افغانستان به شمار رفته که بیش از دو سوم افغانها را متاثر ساخته است.

نایلند می افزاید در حال حاضر 9 میلیون افغان که 36 درصد نفوس این کشور را تشکیل می دهد، در زیر خط فقر و 37 درصد دیگر بالای خط فقر قرار دارند که این جمعیت در برابر هرگونه حوادث مانند خشکسالی، سیلاب، زلزله، نبود خدمات صحی و درگیریها شدیدا آسیب پذیرند و متباقی نفوس این کشور دارای زندگی مرفه و نسبتا آرام می باشند.

در گزارش منتشره این سازمان آمده است که فساد و سوء استفاده از قدرت، عامل کلیدی فقر در افغانستان بوده و حکومت قادر نیست که خدمات اساسی مانند امنیت، غذا و سرپناه را به مردم عرضه کند.

این گزارش به دولت افغانستان پیشنهاد نموده است که برای فقرزدایی در کشور باید مبارزه جدی در برابر فساد، معافیت و سوء استفاده از قدرت را در اولویت برنامه های کاری قرار دهد.

مقامات سازمان ملل متحد در افغانستان از گسترش فقر در این کشور ابراز نگرانی کرده و می گویند فقر در افغانستان بیشتر از درگیری های مسلحانه باعث هلاکت مردم شده است.

نماینده کمیشتری عالی حقوق بشر سازمان ملل در افغانستان گفت تبعیض، تامین نشدن عدالت در ابعاد مختلف، سوء استفاده از قدرت، معافیت و تاکید بیش از حد روی نگرانیهای کوتاه مدت باعث تشدید فقر شده است.

وی فقر افغانستان را عدم داشتن زندگی مناسب و برخوردار شدن از اساسی ترین حقوق مانند فراگرفتن تعلیم، خدمات صحی و عدالت دانسته است.

در این گزارش سازمان ملل هم چنان گفته شده است که افغانستان دومین کشوری است که بلند ترین رقم مرگ و میر مادران را دارد.