موضــــوعات خبـــری،تحلـــیـــلی،اجــــتماعی،ورزشــــی واقــتـصــــــــادی را از Helmand News دنبـــــــــــال کنــــــــــید.
۱۳۸۹ اسفند ۹, دوشنبه
اختلاف مقامهای محلی و آیساف بر سر محو کشت کوکنار در هلمند
تا چند روز دیگر برنامه تخریب کشت کوکنار در ولایت هلمند در جنوب افغانستان راه اندازی میشود، اما اختلاف نظرهایی میان مقامهای محلی و نیروهای بینالمللی کمک به امنیت (آیساف) در این رابطه مشاهده میشود.
مقامهای محلی گفته اند که برنامه تخریب کشت کوکنار را نخست در مناطقی اغاز میکنند که امنیت آن تامین است و به دهقانان تخمهای اصلاح شده و کود کیمیاوی توزیع شده است. به گفته آنها در گام بعدی کشتزارهای تریاک در سایر نقاط را تخریب میکنند.
اما مشکلی اصلی که اکنون دولت افغانستان و نیروهای بین المللی در هلمند با آن مواجه هستند، مناطقی اند که مردم زمینهای دولتی را غصب کرده و به زمینهای زراعتی مبدل کرده اند.
این مناطق که باشندگان هلمند به آن «دشت» میگویند عموما نقاطی است که نیروهای و آیساف موفق به تامین امنیت آن نشده و منبع اصلی تولید تریاک در این ولایت را تشکیل میدهد.
مقامهای محلی تصمیم گرفته اند که این مناطق ر ا نیز از کشت خشخاش پاکسازی کنند اما نیروهای آیساف با این امر موافق نیستند. در جلسهای که در این رابطه مقامهای ولایت هلمند با نیروهای آیساف داشتند، نیروهای آیساف گفتند که به دلیل وجود ماینها و نبود امنیت در این مناطق، پاکسازی آنها از کشت خشخاش ممکن نیست.
مناطق صحرایی هلمند مکانی مناسبی برای کشت کوکنار محسوب میشود. مقدار و قیمت تریاک به دست آمده از مناطق صحرایی، نسبت به دیگر روستاها دو برابر است و به همین دلیل هم غصب زمینهای صحرایی در این ولایت در حال افزایش است.
نیروهای آیساف میگویند که به دلیل تهدیدهای امنیتی، تخریب کشتزارهای خشخاش در ان مناطق مشکل به نظر میرسد و باید از آن صرف نظر شود.
هم اکنون برنامهای را که نیروهای خارجی برای تخریب کشت کوکنار روی دست گرفته اند، شامل مناطق صحرایی نمیشود. اما گلاب منگل، والی هلمند در این مورد صریحا واکنش نشان داد. او گفت که در این صورت تخم خشخاش برای سالهای آینده قطعا باقی خواهد ماند.
والی هلمند که ریاست کمیسیون محو کشت کوکنار در ولایت هلمند را به عهده دارد، گفت که در سال جاری به نسبت سردی هوا، بتههای خشخاش کمتر رشد کرده و برنامه تخریب آن نیز با تاخیر آغاز خواهد شد.
قرار است تا یک هفته دیگر در ده ولسوالی هلمند کمپاین تخریب کشتزارهای کوکنار از سوی نیروهای امنیتی و با همکاری نیروهای آیساف راه اندازی شود.
با آن که در سه سال اخیر بیش از 250 هزار دهقان در این ولایت تخمهای اصلاح شده و کود کمیاوی زیر برنامهای تحت نام «فود زون» توزیع شده است، اما امسال نیز در اکثر ولسوالیهای این ولایت خشخاش کشت شده است.
شماری از آگاهان در هلمند به این باورند که اگر جامعه جهانی بخواهد، کشت مواد مخدر در مدت یک سال از افغانستان برچیده میشود.
مشفق جلال، آگاه امور سیاسی میگوید: «به نظر میرسد دوام کشت کوکنار به نفع طرفهای درگیر در کشور است و جامعه جهانی علاقه مندی چندانی به تخریب کشت خشخاش در افغانستان ندارد».
به گفته جلال، محو کشت کوکنار در افغانستان با امکاناتی که دولت و نیروهای خارجی در اختیار دارند، کار مشکلی نیست. در همین حال، جاسازی ماینهای کنارجادهیی از دیگر مشکلات برنامه تخریب مواد مخدر است .
طالبان با فرش کردن ماین جادهها را به روی نیروهای امنیتی مسدود میکنند. گفته میشود بعضا کسانی که کوکنار کشت میکنند نیز در جاسازی ماینها نقش دارند تا مانع تخریب کشتزارهای شان شوند.
دو سال قبل در جریان برنامه تخریب کشت کوکنار 17 پولیس جان باختند و سال گذشته آمار تلفات نیروهای پولیس در جریان برنامه محو کشت کوکنار شش تن گزارش شد.
دستآورد مهمی سال گذشته که مقامهای محلی از آن یاداوری میکنند کاهش 40 درصدی کشت مواد مخدر در هلمند بوده است.
۱۳۸۹ بهمن ۲۰, چهارشنبه
کاهش تلفات اردوی ملی در هلمند.
مسوولان قول اردوی 215 میوند ولایت هلمند می گویند که در سه ماه گذشته تلفات نیروهای اردوی ملی در حوزه فعالیت آنها، کاهش یافته است. به گفته ی آنها، درسه ماه اخیر رقم تلفات به 6 نفر رسیده است.
جنرال سید ملوک، فرمانده قول اردوی 215 میوند در ولایت هلمند گفت که ماین های کنار جاده بزرگترین مشکل آنان در نبرد با شورشیان است.
اما جنرال ملوک می گوید که با تغییر تاکتیک های نظامی، آنان توانسته اند میزان تلفات نیروهای اردوی ملی را در هلمند کاهش دهند.
گزمه های پیاده به جای استفاده از وسایط نقلیه و ایجاد گروههای خنثی سازی ماین از عواملی خوانده می شود که در کاهش تلفات اردو موثر بوده است.
به گفته جنرال ملوک در جریان 5 ماه اول سال جاری تلفات اردوی ملی در ولایت هلمند 86 تن بوده، اما در 3 ماه اخیر این رقم به 6 تن کاهش یافته است.
قول اردوی میوند حدود 8 ماه پیش در زون جنوبی هلمند ایجاد شده و نیروهای آن در اکثر ولسوالی های این ولایت مستقر اند.
فرمانده این قول اردو می گوید با وجود توانایی استقلال عمل نیروهای اردوی ملی، اما نداشتن تجهیزات و امکانات کافی هنوز یکی از چالش ها در برابر اردوی ملی قرار دارد.
جنرال ملوک گفت: "ما افغانها سی سال جنگ را تجربه کردیم، درجنگ ما به مشورت کسی ضرورت نداریم و نه از کسی مشورت می گیریم، ما حالا به کسانی دیگر مشورت می دهیم. ولی جنگ افزارهای که در نبرد ضرورت است مانند توپخانه و قوای هوای ما در اختیار نداریم."
فرمانده قول اردوی 215 میوند درحالی از توانایی های اردوی ملی در ولایت هلمند، سخن می گوید
که تا پیش از این، این ولایت یکی از ناآرام ترین ولایات خوانده می شد.
به گفته ی مسوولان قول اردوی میوند، درکنار این که تلفات نیروهای اردوی ملی نظر به چند ماه گذشته چندین برابر کاهش یافته است، نیروهای آنها در مبارزه با شورشیان در ولایت هلمند موفقیت های چشمگیری نیز به همراه داشته اند.
در همین حال فرمانده قول اردوی میوند هرچند تشکیل پلیس محلی را در بعضی نقاط ولایت هلمند مثبت می داند، اما نتیجه نهایی تشکیل این نیروها را به زمان واگذار کرد.
جنرال ملوک گفت: "ما از ملیشه های سابق خاطره خوشی نداریم ، خدا نکند که پلیس محلی راه آنها را تعقیب کند."
فرمانده قول اردوی میوند گفت که پلیس محلی به منظور آوردن رفاه و آسایش مردم ایجاد شده
و هر زمانیکه این نیروها از ساحه مسوولیت خود فراترعمل کنند و باعث تشنج گردند، اردوی ملی بحیث قوه فشار بالای آنان وارد اقدام خواهد شد.
جنرال ملوک گفت: "ما به هیچ کسی اجازه نمی دهیم که باعث آزار و اذیت مردم افغانستان شوند؛ نه به اربکی، شورشیان و نه هم به قوای ایتلاف."
هم اکنون در ولسوالی های مارجه، نادعلی، نهراسرج و موسی قلعه ولایت هلمند تلاش ها برای تشکیل پلیس محلی به شدت جریان دارد.
اشتراک در:
پستها (Atom)